World of Food Amsterdam

Geplaatst op

Samen met collega Harvey Otten en ontwikkelaar Lingotto is deze zelf geïnitieerde opdracht voor de ontwikkeling van de World of Food in Amsterdam Zuidoost tot stand gekomen.

We zijn zo tegemoet gekomen aan de lang gekoesterde wens van het Stadsdeel Zuidoost voor een multicultureel horeca bedrijfsverzamelgebouw. Hierin zijn verschillende ambities verenigt zoals het ondersteunen van startende horeabedrijven als de integratie van bevolkingsgroepen langs de weg van het eten.

Door te voorkomen dat een oude parkeergarage langs Develstein zou worden gesloopt hebben we deze met behoud van karakter kunnen transformeren in de World of Food.

De bouw van onze World of Food nadert de afronding. Binnen een aantal weken zullen de 30 horeca ondernemers de sleutel krijgen om aan de slag te gaan met hun interieur. McDonalds is reeds sinds half februari met de inrichting bezig en verwacht binnenkort de deuren voor het publiek te kunnen openen. We wensen nu al, alle ondernemers succes en hopen op een mooi en zonnig voorjaar.