Winkelmadepark Nieuwe Niedorp

Geplaatst op

Elke week dat we op de bouwplaats zijn van dit bijzondere project, waar we al meer dan 10 jaar mee bezig zijn, zien we de eerder gemaakte artistimpressies werkelijkheid worden. 

Inmiddels is het oude bestaande verzorgingshuis gedeeltelijk gesloopt, waardoor er afzonderlijke bouwdelen en zichtlijnen door het Winkelmadepark zijn ontstaan. Elk bouwdeel heeft nieuwe toevoegingen, zowel voor de entrees als de buitenruimten. Deze toevoegingen refereren aan de schuren met zwart geteerde planken die in dit Noordhollandse landschap hier en daar nog zichtbaar zijn. Elk gebouw heeft zijn eigen karakteristiek, eigen woningtypologie en eigen doelgroepen. De Wooncompagnie heeft voor een aanpak; ‘wat kan jij komen brengen’ gekozen en door huurders hierop te selecteren, ontstaat er een hechte groep van bewoners die elkaar op sociaal en praktisch vlak ondersteunen en ook de gedeelde verantwoordelijkheid dragen voor het gebruik en onderhoud van het park. Recent is de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte overgedragen aan de vereninging van huurders, zodat zij hier activteiten kunnen organiseren.

Deze maand is de tweede fase van het project gestart waarin de laatste twee van in totaal zeven gebouwen worden verbouwd. Als eerste wordt een klein gedeelte van beide gebouwen gesloopt waardoor er vanaf de Bosstraat doorzicht tot achterin het Winkelmadepark ontstaat. We hebben samen met de Wooncompagnie gekeken hoe we een grotere differentiatie van doelgroepen kunnen bereiken. Hiervoor hebben we in beide gebouwen de bestaande eenheden horizontaal of verticaal aan elkaar gekoppeld zodat er grotere woningen ontstaan; zowel levensloopbestendige appartementen als grondgebonden eengezinswoningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.